45+

hade en superb dag igår. och upptäckte samtidigt att min inre ålder antagligen är snäppet över 45.
medelålderssymtom:
läste kontaktanonnser till frukost
lånade en bellmanbox med 4 CD-skivor OCH 2 böcker på biblioteket
åkte på tillbaka-till-mina-rötter-resa till aspudden
klappade förtjust i händerna för att aspudden var så pittoreskt
köpte en kokostopp i cafét och gick runt och var nöjd efteråt
skrattade högt och igenkännande åt åldersteckensdelen:
och jag gillar't! som karin skulle ha sagt!
aww, varför är arvid "jag är en gammal man i en ung mans kropp" borta så länge till när man har en sån gruvlig abstinens??

Schlapptic fantaschtic (..?)(jag ska gå och lägga mig nu.)

Ikväll har varit fantastisk på många sätt och vis. Högstadienostalgi, insikten om ens någorlunda mognad och Harrys soffa är inte att underskatta. Nåväl, vi satt så och pratade när plötsligt Rasmus, Harrys härlige bror, får något finurligt över sig. Det visar sig så att han idag upplevt något vi alla drömt om: Han har hittat sig själv på tjuvlyssnat.se!

COOLT LIKSOM!

Läs och njut, Rasmus är Kille 1.

Pissoaren på After Kök & Bar, Stockholm

Två killar ~20 ställer sig vid en pissoar och ska uträtta sina behov. De verkar inte känna varandra och är båda ganska alkoholpåverkade. Den ena verkar uppmärksamma att den andra inte får ut någonting.
Kille 1: Jag vet hur det är. Det kan vara lite svårt såhär när man har andra runt omkring sig.
Kille 2: Ja det kan ju det.
Kille 1 är klar och går för att tvätta händerna. Kille 2 står fortfarande kvar och får inte ut någonting.
Kille 2: Men kan inte du sjunga en sång för mig? Jag tror det går lättare då.
Kille 1 (som fortfarande står och tvättar händerna): Jo det kan jag väl. Har du några önskemål om låtval?
Kille 2 (funderar några sekunder och säger sedan): Kan du någonting av Ted Gärdestad?
Kille 1: Jo, jag tror jag kan "Jag vill ha en egen måne".
Kille 1 börjar sjunga refrängen av "Jag vill ha en egen måne". Efter att ha kommit halvägs genom refrängen stannar han upp.
Kille 1: Nu kan jag ingenting mer.
Kille 2: Nej men det är lugnt, det räcker, nu funkar det!
Kille 1: Vad bra!
Kille 2: Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kille 1: Detsamma!

Godnatt då.

Fredagskul

Satt på samhället i A206 idag och tittade på vad folk skrivit på vår anslagstavla. Det var ett frodigt utbud. Ett urval:
"school sux"

"aids"

"stash
stasch
stach
"

"temaklassen är långsamma läsare"

"polisångest
polisonger
polisånger"

samma person verkar ligga bakom "jag gillar STORA kukar" och "jag har inga trosor på mig, blondie". Lite dampig unge mao.

Min favorit var "BERGMAN LEVER!" med små bestämda bokstäver.
Om ngn vet vem författaren är får den gärna berätta det, och fråga om denna vill ta en fika med mig i veckan.

Lilly Cole

image383image384image385image386image387image388

Bilderna är från FashionAddictDiary

Whodini!

Varför hade jag aldrig lyssnat på den här gruppen innan i förrgår?

Vi känns så himla menade för varandra, och hiphopen känns så fint oförstörd.

Frisyrer

När jag stod i valet och kvalet att klippa mig så letade jag upp en hel del bilder för och emot kort klippning. Tänkte vara lite snäll och bjucka på mina 4 favoritbidrag.

För:


Emot:


Dessutom, för igor:
http://www.hedislimane.com/diary/
Skrollar man ned en bit på kommer bilderna. Kanske fixar Cole bilderna en annan dag.

Dessutom har jag kommit på lösningen med alla mitt livs val typ vad jag ska göra, vilken musik jag ska lyssna på på väg till skolan, vad jag ska ha på mig för kläder, om jag ska köpa godis fast det är måndag och vad jag ska göra efter gymnasiet:

Här med kommer jag bara göra saker jag blir glad av att göra. Det är den perfekta lösningen. Bara man ser det i ett större perspektiv, altså inte bara glad när jag gör det utan också kännslan efteråt, ni fattar? man vet ju typ alltid vad som kommer göra så att man känner sig glad efter och vad itne.


:D




Sånt som gör mig glad igen



Ge mig en dansande dvärg, en euforisk kvinna och en 80-talshunk så är jag med igen.

förlorare

hej jak er zemst. hittade vita spicegirlsish skor idag på myrorna. 75 kr. jag förlorade mot mig själv. jaja

feist och shoppstopp

redan i rubriken talar jag mot min kommande tes, men det gör mig inget.

nå, igår kom jag på en sak när jag stod och rotade i min garderob. fyfan vad jag inte behöver shoppa något. man går och inbilliar sig att man behöver det och det och det, men oh no. shoppandet har på senaste tiden för min del bara varit något slags försök till bot på stress/depp/tråk. MEN MAN BLIR JU ÄNNU DEPPIGARE NÄR MAN ÄR PANK! ¨

så jag bestämde mig för ett test: från och med nu ska jag se hur länge jag klarar mig utan att handla kläder (underkläder/strumbyxor/potentiellt en ny bikini borträknat). jag tror faktiskt att ajg skulle kunna klara mig rätt länge. någon som är på?

sen motsägelsen; jag shoppade ju faktiskt idag. feists senaste (ni vet, sköna videon med blå paljettdräkten....äh jag lägger upp) och nya bon. tummen upp till feist och halvt ner för bon. men skivor och magasin lär man sig ju iaf något av (typ)

här

ojoj0.2

knaz


ojoj

ojoj

Yep


Hej torsdag natt!

Läget är att jag sitter uppe och författar diverse tentamen jag varit för slapp för att tänka på under dagen, och med tanke på hur mycket arbete jag har kvar i förhållande till hur mycket klockan är nu borde jag vara lite sådär suicidal som jag blir efter ett men nej! Läget är nämnligen också att jag satt på mig min studentmössa som klämmer åt ljuvligt vid tinningarna, sitter och sneglar på vykortet från Arvid, och i handen en halvfull folle jag hittat som någon inte drack upp igår när Karin, Harry och jag mellanlandade här en stund. Jag har till och med slängt in en ansökan på studera.nu som känns riktigt najs! Skål på den!

iakttaget

när man står och väntar på ett tåg, ta pendeln för enkelhetens skull, står alla stilla med en tidning/ipod/telefon. sen kommer tåget, och alla börjar gå framåt längs med tåget som det bromsar in. varför det? som om tåget skulle stanna snabbare om man rörde sig lite med det? som om man skulle missa det annars? man har väl redan stannat på platsen där man tänkt sig att kliva på? jaja. tänk på det ni.

The Graduate

Som ni kanske såg i filmlistan så har jag sett the graduate. den är jättefin och allt det där och 10/10 och en klassiker alla borde se. ni vet...

image377


Men den lämnar ju en med en liten rolig tankeställare. Tänk om könsrollerna var ombyta. Vad hade folk sagt om pappan som förfört sin bästa väns dotter och sedan hotat henne om hon slutar träffa honom. Och vad skulle man ha tänkt om sonen som blir tillsammans med tjejen som hade haft ett förhållande med hans pappa? sörry för att man är en tråkig PK-stropp.

Aiaiaii!


Uppdate filmlistan

Uppdatering, detta är kvar:

Gatsby (boken ligger bredvid min säng)
2046 (lisen??? Kelly!!!)
1900
Do the right thing
Yimou Zhang filmer

parantes

efter att jag tryckt på publicera gick jag in på blogg.se startsidan för att se om man såg mitt inlägg bland de senaste


................................

exhibisionister är vi allihopa, allihopa

eller? emil (som jag tror just slog rekord i mest textmassa/inlägg) får tanken att spinna igång i det han skriver, men frågan besvaras aldrig ändå: vad sjutton ska man skriva om då? och vad ska målet med skrivandet vara? modebloggerskorna som kryllar som djur har ett tydligt syfte (leka musor inför fjortissverige); men vi då? handlar det om att rikta sig mot en tänkt publik och underhålla den, eller handlar det om ett slags dagboksskrivande till allmän förfodande? greddigt känns planlöst. det är det som är så bra.

jag skulle tillochmed vilja ge mig på en liten presentation: ett lite för tight gäng som skriver för att de vill och vad de vill och när de vill och hur de vill bara för att. här finns foto/konst/film/artsypartsytips och -kritik, debatt, babbel, skol/livs/kärleksångest, nyfunna tankar och erfarenheter - vad helst kommer över oss kort och gott. låt så vara?


eller (åter detta eller)? finns det något bakomliggande och varför gör det? är vi stört måna om att skrika ut våra åsikter?

VI BLOGGAR, ALLTSÅ ÄR VI

(je ne sais pas)


På tal om dom senaste 2 inläggen

http://www.metro.se/se/article/2008/04/11/07/3356-45/index.xml


och

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1117853.svd

Till Molly

Först så vill jag ju säga att hotet framförallt var riktat till tite, jag tror fortfarande att vi får hälften av våra läsare tack vare ditt efternamn och "felgooglingar" i kombination.

Sen kan jag verkligen förstå dig när du pratar om att man inte har något att skriva om. Först tänkte jag bloggen som ett medium där man kunde berätta lite roligt nonsens om vad som hänt en under dagen, men det orkar man ju aldirg och dessutom blir det inget kul när man skriver om det. Då kan man ju inte berätta det för andra sen utan att det är gamla nyheter och så blir det aldrig lika kul/häftigt/bra när man skriver det som det var i verkligheten. Sedan tänkte jag att det kunde vara en plats där man kunde skriva av sig om saker man gått och tänkt på eller stör sig på. Men det skulle leda till två saker, på några veckor så skulle jag ha snackat (skrivit?) skit om hela stockholm flera gånger om (antagligen inklusive mig själv några gånger) och sabbat alla relationer med dom där ytligt bekanta man ibland stör sig på men också kan ha kul med, jag ser dom kontakterna endå som ett socialt skyddsnät. Dessutom känns det för tröttsamt att orka störa sig på alla småsaker i vardagen och skriva om det på internet på en blogg som 40 (76?) personer läser, det är något som pensionärer får göra. Sedan kan man ju blogga om filmer man sett eller musik eller kultur i allmänhet, det är ju lite kul och så men också rätt trist att läsa och om man bryr sig ju faktiskt inte så mycket. Listor då? Det har vi ju kommit överens om att det verkligen bara är kul för en själv och grundar sig i någon sorts narcissism och kåt dröm om att bli intervjuad i en tidning om småsakerna i ens liv. Sen har man ju dom där sakerna som man kommer på när man sitter där på tunnelbanan och stirrar ut i tomma luften och plötslit inser att "det här måste jag ju skriva om", "det här borde hela världen läsa". Men det har man ju glömt när man kommer till datorn, eller så har man gått runt och tänkt på det så mycket på vägen hem så att det känns trist och gammalt när man väl ska skriva.

Modeblogga då? hehe, det känns inte särskiljt aktuellt. Visst skulle man kunna tipsa om bra köp eller lägga upp "önskeoutfits" eller göra kollage med fina solglasögon (det ligger fortfarande på skrivbordet men kommer ALDRIG postas), men va fan. Vem bryr sig egentligen? Varför gör man det egentligen? Vill man visa vilken bra koll man har? Varför tipsar man om modeknep så att andra kan klä sig i ens egen stil? Men jag blev lite förbannad på svensk modejurnalistik när jag läste senaste (?) rodeo, kanske skriver lite om det senare.

Föresten så har vår familj blivit Wiivakt och jag har sjukt mycket träningsverk efter boxningen. Vi truades om att spela och min syster mötte en gubbe som såg ut som Martin Luther King, jag tyckte det var komiskt att min lilla blonda syster stod och spöade skiten ur Martin Luther King så jag började heja med fraser som "Spöa skiten ur den där Jämnstäldhetsaktivisten" o.s.v. så kom jag på att 5åringar har det lite svårt med ironi och slutade rätt tvärt. Hoppas inte det är lämnar några krångliga men. Där har ni lite nonsens.

Jag och Harry har varit hårmodeller idag också. Yes jag har klippt mig, men få inga förhoppningar, det är fortfarande långt, ruffsigt och alltid uppsatt. Men Hanna kan intyga att det i alla fall är finare nu (det sa hon i alla fall igår).

När blir det gemensam David LaChapelle utflykt till NackaStrand? Nästa helg? Haw oboot söndag?

Borde vi föresten inte be Benjamin att börja blogga? och pusha Igor lite mer?

Jag lovar dessa inlägg till senare i veckan: "Personer jag önskar att jag inte kände till och varför jag känner till dom och varför jag önskar att jag inte gjorde det" "DagensOutfitfenomenet" "Uppdatering filmlistan" "Den ruttna modejournalistiken" + "Tänkvärt innan man ens vågar skrva något om mode" "Bojkotta OS?" (Jag vet att jag vet för lite om allt för att skriva om politik. Men jag ska fan försöka!) "The Graduate - tankelek"

jag har blivit hotad

Jag har blivit hotad att avstängas från denna blogg efterson Emil, som tror att han äger den, anser att jag bloggar för lite. Elvira håller med, hon är ju också en sån som anser sig vara drottning över vår gemensamma internetlåda. Jag tänkte därför säga att jag kommer att blogga snart igen - kanske! (detta inlägg räknas inte för det är bara en not.) Men faktumet är att jag inte har något att skriva om. Jag skulle kunna skriva om nån god drink jag nyss upptäkt, som Karin, eller om nån som fastnar i en klänning, eller kanske om att jag inte har några pengar och därför lyssnar på Håkan. Låter det bekant?

Ja, jag skulle kunna blogga om allt det där som ingen bryr sig om. Men efter två helger på en jävla simlärarutbildning med en grupp överviktiga idioter som enbart, och då menar jag enbart, snackar om GI metoden och sina egna sööta barn som kanske har lite astma, så pallar inte jag att skriva på denna blogg om sånt som är meningslöst och ytligt. Jag väljer att vara meningslös och ytlig genom att kolla på sex and the city skoboxen, igen! Men det behöver jag väl förbövelen inte blogga om?!

no offence blogg men jag tror du och jag måste ta en pause.

Deklaration tre (följer emils vinnande koncept)

Jag vill börja med att ursäkta min frånvaro från www på sistone, min hjärna har varit så nerbajsad med annat. Deklarationen tex (hej jag heter karin och hade kunnat vara 3000 kr rikare snare, men blir istället 61 kr fattigare. va?!)

Nå, sitter och borstar tänderna och packar och lyssnar på håkans nya och borde vara påväg ut genom ytterdörren nu då helgen ska spenderas hos farmor i sunne. Men ville bara poängtera hur vår framtid - utgångsmässigt, vill säga- ser ut: Vi ska ALLTID börja på garlic & shots, och alla ska med. det sägs att man inte får ligga så mycket efter de där extremt heta vitlöksräkorna, MEN DET GÖR INGET, gör shotsen kostar 39 spänn och är ljuvliga! Patrik fyllde år igår och har gett ett löfte om att prova alla 101 shots under sitt nittonde levnadsår.

Det var det. Nu försvinner jag in i skogarna.

White House Correspondents Dinner

 
Men att Laura Bush sa "get fucked" när Colbert gick förbi henne efter talet vettefan.

Deklaration 2. (i jakt på lite mer läsare)

Kul att du vågade elvira!

Efter lite pepptalk med Rasmus så vågade jag idag rota fram mina deklarationspapper och kolla igenom dom. Först ser det bra ut, fast jag jämkat varenda öre jag känat (vitt) så ska jag få 52 kr tilbaka, men sedan förväntas jag betala 750 kr restskatt på min "kapitalinkomst", mina djävla skruttfonder som bara går rakt nedåt. Först så försvinner det en djävla massa pengar, sen ska man skatta på det? Vad är grejen?

Har dessutom bestämnt mig inför imorgon. Kommer gå dit och fråga hur frisören har tänkt sig och om det inte låter snyggt kommer det inte bli något. Och i min mening är förra exemplet visst ett skräckexempel. Finns inget fulare än Modspottor.

Gör det. Alla. Nu.

Idag testade jag och Molly oss för att börja ge blod. Det kommer bli värt. Jag är en gammal sprutfobiker så jag höll på att börja grina när de tog proverna (jag skrattade hysteriskt med blanka ögon istället), men jag hade svept fyra Smakis från fikabordet så jag kände mig skyldig att ge någonting tillbaka. Om tre månader är jag igång! OPA OPA!


74 läsare

Onsdagskvällsshock! bloggen brukar ligga och pendla mellan 35-45 unika läsare per dag. Det har varit dåligt med inlägg på senare (skärping både mig själv och mina medbloggare). också sitter man lite stressad och irriterad och skriver ett inlägg om deklaration. och så bara PANG! 74 läsare. ska nog i framtiden döpa alla mina blogg inlägg till Deklaration, restskatt och sånt där.

Deklaration

Jag har fått papper från skatteverket idag där det står att jag ska deklarera. Varför? Hur? Jag har ju jämkat allt jag känat vilket är långt under 16000.

Nu ligger papprena i en byrålåda och jag hoppas på att ha glömt och att jag hittar dom någon gång i slutet av apri.

Hjälp!

DOm ringde från samma märke som klippte mig och arivd förra året och bad om att vi skulle ställa upp igen. arvid kan ju såklart inte men jag sa att jag var på, fast nu fick jag jordens jätteångest, fuck om dom klipper skitfult. Jag har ju sparat länge. Inspirationen skulle vara 60/70 tal. Man vill ju inte se ut såhär.

Grattis LISA ARTON år!!

image368
image369
image370
Här drabbas han av plötslig panik.
image371
image372
image373
DAGENS OUTFIT:
BALAKLAVA: ARMYSTORE
JÄTTEBARBIEKLÄNNING: BEYOND RETRO
TEESHÖRT: GRANIT

MODEL: EMIL
FOTOGRAF: LISA
RÄDDAREN I NÖDEN NÄR EMIL FICK PANIKÅNGEST OCH INTE KUNNDE KOMMA UT UR KLÄNNINGEN: ELVIRA

CAPSLOCK -> Får inte ändras

(EBS ANM.) JASÅ DIN WUSS! DU TOG TILL CAPS! FUSKIGT

Yo shawty



Its yo birthday

Förra året var jag lite ego med det där med vem som fyllde år... Förlåt. Shine on you nu iallafall SÅ JÄVLA SNYGGA!!!

Återställd

Ville bara säga; nu mår jag bra. Klarade av inlämningen och har druckit sådär härligt mycket som man får vi stora familydinners hos far min. Inkognito och Beckmans och sen godnatt.

Inspiration, kreativitet och totalt hjärnstopp

Det stora problemet med att välja kurser som kräver kreativitet och idéer från ens egen sida är tidspressen. Jag talar om Litterär gestaltning. Meningen med kvällen var för mig att sitta ner och skriva en novell på ett par afyra om två personer i en tågkupé, blablabla, nåväl: Först var jag hos pappa, facebookade och kom på att jag definitivt skulle skriva bättre om jag åkte till mamma och att jag alldeles säkert borde ta en promenad först. Sagt och gjort - jag kom hit för en halvtimme sen. Inser graden av smutsighet i mitt rum, börjar städa, inser hur dålig koll jag har på ekonomin kring skivbiljetter jag sålt och inte sålt, plockar med det, blir sugen på te, kokar det. Tillsist var det oundvikligt att hamna framför datorn och greddigt går nu före det hemska dokumentet med namn "Att åka tåg kan vara...doc". USCH!

Avundas Molly och Elvira som idag lämnat in sitt projektarbete. Det här mördar min redan mörbultade hjärna.

Nu kommer den:
 :'(

Tanten.

Satt en jättegammal tant och såg gråtledsen ut på tunnelbanan idag mitt emot mig. Fan vilken ångestladdad situration. Vad fan ska man göra? Först tänkte jag trösta henne men sen kom jag på att hon kanske bara var gammal och såg ledsen ut för att huden hängde och ögonen blev tårade av den dåliga synen och då vill man ju inte att någon ska fråga hur man mår varje gång man åker tunnelbana. Så jag satt bara och stirrade på henne och försökte le lite glatt så hon kanske blev glad. Sen tappade hon sin tidning, då plockade jag jättefort upp den åt henne och log och sa "varsågod!". Men hon fortsatte att vara ledsen.

Har hyrt film också:
Breakfast Club
Tjuren från Bronx
Standing in the Shadows of motown

Yippie!

Glömde en fin vän.

Kul att man lägger upp lite fina bilder på några av sina fina vänner och all respons man får är klag. Näe, ni borde skämmas.

image367
Om du läser det här arivd så ska du veta att jag saknar dig!

Image.

Det är alltid lika kul när man ser hur folks image spricker. Typ som när man träffar den coola skitungen från skolan tillsammans med hans mamma. Eller som en transa men för muskulösa ben. Eller när Tupeer blåser av. Idag såg jag tjejen som går i någon av ettorna på Södra och som alltid hoppsar och stutsar runt i koridorerna och ligger och läser på borden och som inte kan gå normalt gå helt normalt längst kärrtorps tunnelbanestation. (!!!!!!!!!!!) Hon var alltså ett helt normalt barn bara att hon ville ha någon sorts image av att vara hoppsaskutta ungen i skolan. Varför?


P.S.
Man borde sluta jämföra saker så mycket.
D.S.

P.S.2
Vårtecken:
Det var ljust både när man kom till och åkte från skolan.
Folk spelade boule på skolgården.
Det blev för varmt med kofta under kavajen.
Man blev sugen på något kallt och inte varmt att dricka när man gått på stan ett tag.
Man såg folk som gick runt och åt glass
D.S.2

tack för att ni ofrivilligt vänta på mig

jag tror att jag är fri
så jag åker till chamonix
jag satsar för att knulla
sen ner för backen rulla
så jag kan berätta
om min vinter hetta
när jag kommer hem
för ca 4 eller 5

jag trodde att alla
hade varit balla
och legat runt
men läget var stumt
ingen hade ens hånglat
eller läget tillkrånglat

jag fick liksom spel
för jag hade ju haft fel
jag trodde jag var den enda
som inte fått visa min ända
för en het fransman
men jag var lika torr som min landsman

alla här hemma hade chillat
medens jag mina läppar söndergrillat

jag måste erkänna att jag blev lättad
att heller ingen annan blivit knullsvettad

tack för att ni väntar tills jag kommer hem innan ni tokar!

JAG E HEMMA TJOHO!!!

RSS 2.0