Vilken solskenshistoria!


Värt.

=)

Kära vänner! Det var länge sedan! Jag har haft det väldigt svårt med kommunikation över huvud taget eftersom trådlöst internet inte är värsta flugan här och internetkafeer jobbar med modem. De få gånger jag har kommit över en uppkoppling har jag hunnit skicka mail till typ en person och sen tar det stop. Att jag tappade bort min mobil dag 1 gjorde inte saken bättre heller, så om någon där ute har skickat ett sms eller försökt ringa får ni inte ta illa upp om jag inte svarat... 

Barbuda är en liten ö med 1600 invånare och sex efternamn som alla delar. Det sägs att alla invånarna härstammar från ett slavskepp som gick på grund utanför ön för x antal år sedan. Det påminde om en afrikansk landsbygd och utanför en av de två mataffärerna kunde man ta HIV-test.



CLARA VISA FITTAN

image362

buzzador

Jag har blivit buzzador, det betyder att man provar nya produkter och efter att man utvärderat dom så får man dom. Nice. Första produkten blev en rakapparat. Känns som en hint från ovan. Den ser i alla fall fräsig och High tech ut.

Dåliga åsiktsmanifestet

Igår hade jag en riktigt retro myskväll med mig själv hemma på berget, dvs fyra timmar svenska humorklipp på Youtube. Eftersom jag har jobbat lördagar har jag inte kollat Melodifestivalen, så jag upptäckte nu Björn Gustavsson, ett halvår efter alla andra. Mitt favvoklipp fanns på Henrik Schyfferts blogg, när Björn Gustavsson är på hypnoskurs för att hitta sin borttappade kalender. Sen slutade hela kvällen som vanligt med att det är Johan Glans jag tycker är allra roligast. Han har ett så gemytligt röstläge!

Men nu var det inte det jag hade tänkt skriva om. Nej nej, för imorse läste jag SvDs Brännpunkt, där Anders Svensson - lärare i juridik vid Stockholms universitet - bidragit med debattartikeln "Avliva inte begreppet äktenskap". Tesen i artikeln tycks mig vara "om två kvinnor eller två män får gifta sig betyder det att människor inte kan säga vad de tycker och tänker", om än lite hårddraget. Citat som "en maskros är inte diskriminerad för att den inte får kalla sig tulpan" återfinns, och "likabehandlingsprincipen blir bara ett instrument för att operera bort det hetronormativa äktenskapet". Det lämnar mig med frågan om Svensson då menar att förespråkarna för samkönat äktenskap med tanken om att alla ska behandlas lika oavsett sexuell läggning vill avskaffa det hetronormativa äktenskapet - vilket förståss är helt riktigt - eller om han tänker att homolobbyn har en hemlig agenda, att avskaffa äktenskapet helt, och om det i så fall inte skulle vara enklare för dem att driva frågan öppet? Sen undrar jag också hur Svensson tänker kring orden "norm" och "normfritt" och om någon skulle ta och förklara dem för honom.
Men vad som egentligen irriterar mig är inte Anders Svenssons åsikter i sig, den här gamla stofilen är ändå av en utdöende art som försvinner i takt med kristdemokrater och fotvårtor, nej det som gör mig arg är att det är en så cepedåligt skriven debattartikel. Tesen? Har han formulerat sin tes? Och argumentationen? Osaklig och irrelevant. Ska man ha dumma åsikter får man fan ta och klä sig smakfullt, suga på en egenrullad cigg, ha fickur och vara sjuukt vältalig med skånsk brytning - annars blir de bara en missprydande accessoar.

Artikeln i sin helhet: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1011573.svd

Senaste nytt från ungdomshemmet

En ljuvlig lunch bestående av tomatsoppa, rödlök och baguette rustik har just intagits på Västerlånggatan, följd av cigg under fläkten. Här är ljuvligt. Jag vill alltid bo här, med bara mina närmsta vänner i ett litet kollektiv där alla betalar lika mycket för maten (ja, jag känner mig lite som Kellerman i hans sommarprogram)

Just nu sätts Eternal Sunshine for the Spotless Mind igång ute i vardagsrummet/sovlyan. Livet är fint, imorgon är det fezt.

TITTA VILKA FINA VÄNNER JAG HAR!!!!

image357image358image359image360image361

Till Lisa, Från Elvira (uppföljaren)

Fr Lisa, 15.28: hej ring mig jag vill träffa min tjej säg inte nej du får ta på min grej, okej?
Varpå jag spontant tänkte attn alltså det är ju bara förjävla segt att den människa jag egentligen borde spendera mitt liv med är min kompis och kvinna.
När vi var på Enrique (alltså vi fick gratisbiljetter, vi pröjsade faktiskt inte):
image356

Ungdomshemmet har öppnat!

"När den där jävla Tiga började spela var det enda jag kunde tänka på en kokt med ketchup och senap" sa Clara om igår.
Vi sov i alla fall hemma hos Tite, Karin Clara Harry och jag, på snedden i Tites soffa, och nu luktar det människa i hela lägenheten. Snart är det frulle i alla fall!
image355
det slutar ju aldrig vara roligt

Tar en pause till.

Om det är så att  någon skulle ha försökt ringa mig under dagen och jag inte har svarat så beror det på att påskdagen är en jobb-dag och den är avstängd. Dessutom kan det vara så att hela detta lov (med undantag onsdag natt) blir ett jobb-och-läx lov. Kanske låter rätt trist men desto härligare på måndag.

Jobbdag eller inte, man har rätt att ta pauser ibland och denna paus tillängnas David LaChapelle:

image348image349image350image351image352image353image354

Söndag eftermiddag

Nu är det konståkning på tvåan igen. Oh, det är så ljuvt så ljuvt.

Jag tror jag har bestämt mig för att leva på banten de kommande månaderna för att ha råd med en helt fabulös kreation från Diana Orving. Oooh den är så härlig!

Ikväll är det Tiga på Bash, kommer nog bli värt. Definitivt mitt bästa tips för hur söndagskvällen kan spenderas, hur som haver.

David LaChapelle

Kanske inte min favorit men David LaChapelle ska ha en jätteutställning på Factory i Nacka strand (ni vet där fotomässan är varje år).  Uppnar lördagen den 12 april. Vem vill förlja med. Det lovas naket, hollywoodkändisar och transvestiter.

Det fick mig att tänka på att jag varken gått på Warhol eller Toulouse-Lautrec. Äre nån mer som missat båda som har lust att gå en promenix mot skeppsholmen någon dag?

Det kommer föresten inte bli något Solglasögonskollage. Kändes inte rätt. Kanske en liten text på ämnet eller något liknande. Än så länge kan ni i alla fall känna er fria att ha på er vad ni vill.

Morgondagen.

Imorron blire fotboll WOHO!

Sen så tänkte jag kirra ett kollage med massa snygga solglasögon till er WOHO!

Sen så tänkte jag kolla på bra filmer WOHO!

Sen så tänkte jag fika hos Karin WOHO!

Sen så tänkte jag låtsasshoppa fotoböcker på adlibris WOHO!

Namedropping.

Ikväll har jag varit på lejonbaren och east. DJn på lejontornet spelade någon blandskiva med alla olika låtar som Daft Punk har samplat, det skulle vara en rätt kul playlist att ha, får ta och kolla upp det lite bättre någon dag. På east kännde vi oss lite malplace och gick ganska fort, på vägen ut såg vi p!nk (hon stavar faktiskt så) så William satte sig och snackade med henne, vad som sades emellan dom är inte riktigt klart men dom snackade en lång stund och verkade komma lite på kant med varandra. Sedan satt vi bara och rökte och snackade i Benjamins kök. Börjar se ett mönster i hur mina utekvällar ser ut. Billigt förkrök - uteställe man känner sig lite fel på - kökshäng med glass och ciggaretter. Sedan skulle vi springa till tunnelbanan och när vi sprang allt vad vi kunde ner längst rulltrapporna på östra station fick man osofta flashbacks från näradödenupplevelsen. lite youtube klipp:

Daft Punk - samples


Lite mer soulja boy
Jag och harry upptäckte idag att detta verkar vara någon sorts youtube-fenomen. Tyvärr är dom flesta skitkassa, men den har var i alla fall rätt bra.

Filmfestivalen.

Hej vänner, är det någon uttöver jag som är medlem i Stockholms Filmfestival och sugen på gratisbio på onsdag? En film som heter Reservation Road (tror jag men är inte hundra med mitt guldfiskminne) visas då klockan 18, och jag är utan tvivel på. Yes? No?


Fredagkväll hemma

Nu ska jag vara hemma tills söndag för att softa, ladda batterier och annat medelålders, vilket lämnat mig med frågan: så vad gör man för glassigt här hemma en ledig kväll?

Men Gud såg mig. Även fast de senaste dagarna antytt att min karma är i botten är det konståkning på TV. Konståkning är min absoluta favoritsport, och nu är det damernas final det gäller.
Grejen med konståkning är att den har allt. Den är helt fulländad som sport, total perfektion. Det finns muskelkraft, balans, prestation, estetik, musik, skador, skam, misslyckande, lycka, glitter, glamour, nylon, strass, sammet (alltid sammet), drillade småbarn, coacher med lila hår och botox, savanter, och fett snörpiga kommentatorer. Aaah det ljuva livet!
Nu fick jag besök av greddigt-Emil men jag är inte klar med det här ämnet!

Håkan Hellström

Ja, så kom vårkänslorna och med dem ett nytt Håkanalbum och med det en nyförälskelse i Håkan Hellström.

Här är lite påminnelser om den gamla goda tiden och lite prover på vad som kommer att prägla popsommaren:




Jag tror jag ska flytta till Göteborg i höst.

Bloggskolan

Har studerat andras bloggar lite och insett att man ska använda fet stil när man namedroppar. Undrar när man ska börja namedroppa....

Fadderbarn

Vet inte om kan får säga såhär men min syster skulle kunna passa bra som fadderbarn.
Scannerdjävulen sabbar bilderna.
422278-344

BÖGAR LESBIANER SLAMPOR BUTTBOYS TRANSOR MISFITS

Så lyder headlinen till kvällens nya erfarenhet: Dirty Wednesday på Sidetrack.

För att ta allt från början, som sig bör: Vi hade, faktiskt, taggat för Baba Sonic. Vi började med rötjut och äppel/kanelvin och gamla miniabsolutvodkaflaskor hemma hos mig. Beger oss mot Mariatorget runt fem i tio och möts av kö. Var det kanske denna eviga kö fylld av nyblivna 18åringar och lökar som fick oss att överge Baba från början? Jag vet icke. Denna kö iaf, står vi i tills klockan slå 11 och vi visserligen är nära de otrevliga vakterna, men ändå skulle behöva betala 50 kr inträfa för inträde. Nåväl; Jag, Clara och Elvira bryter oss ut och beger oss mot Wollmars för öl, jäger och en trevlig kväll. Spanar så in Sidetrack; Gaybaren min chef talat så mycket om. Skickar ner Elvira i dimman och när hon kommer upp efter en minut eler två med det största leendet skådat genom tiderna och kommentaren: "Kom tjejer. En ny era i våra liv startar här" fanns det inte längre några tvivel, vi skulle ner.
När jag sedemera möttes av åsynen Naket, Läder och Transa så fanns inte längre npgra tvivel; Jag hade hittat hem.

Så, kära vänner, förbered er: Våra närmsta onsdagar kommer spenderas på Wollmars Yxkullgata!

Nu ska jag och Clara titta på tv och antagligen äta en och annan chokladbit.

Kärlek.

VÅRVÅRVÅR

image343
Tänkte hylla våren med massa färg från style.com, fashiön mina vänner. fashiön.

ein für lisa und ein für elvira

Hade helt glömt bort det här lite roliga youtube klippet:


och

http://www.lulamag.com/

föresten...

Vad ska man göra i helgen?

Jag har inga osnignsfester och inga facebookevents. Kommer man sitta hemma hela helgen? Blir det filmhelg?

Edit
:

lördag: Väldigt många personer hejar på ett slumpvist utvalt knattelag i en match
(på dagen)

Onsdagsmys


I'm knocking on the doors of ya hummer hummer
image342

Sitter och läser DN På Stan;

Dricker ett glas Campari med juice (fjolligt men fruktande) när jag reagerar på en mening som passerar näthinnan: "Krogen har ju blivit vår tids kyrka och alkoholen vårt sakrament, det är till barer vi går för att söka kärlek och bekräftelse. Där uttrycks kärleken vi alla längtar efter, nattlivet står för vår dröm om himmelriket. Det finns något vackert i det." (han fortsätter visserligen "Men givetvis också en baksida, med statushierarki, alkoholproblem och så vidare". Men det passade inte in här.)

Detta är alltså ord uttalade av prästen Olle Carlsson, som intervjuas angående hans antaganden om hur Jesus skulle spendera långfredagen anno 2008. Fan vad glad jag blev - en präst som erkänner kyrkans nederlag mot barkulturen utan att förkasta. Dessutom håller han sina gudstjänster lite senare på söndagarna - för att locka de unga som inte pallrar sig upp i ottan på söndagsmorgonen. WAY TO GO, antar jag.

Så här mår jag när jag mår fett med sämst

image334

Nöjesguiden

image333
Full Storlek
Dom har ryckt upp sig lite. Sidan 41 om mode är rätt kul också.

People

image332
Full Storlek
Jag gillade det där med att klippa ur magazin och lägga upp det bästa på bloggen. man läser liktsom på ett annat sätt då. Detta var i alla fall det bästa ur senaste People, och Intervjun med Håkan men den blev för lång för att klippa ut. Ni får läsa den själva. senaste nöjesguiden var också bra. tror det blir lite klipp ur den också!

Hejhopp

Jag vet att vi ska försöka få det här att inte bli någon lis-/quizblogg eftersom ånt bara är roligt för en själv. Men:

Vilken bloggtyp är du?

                     Spelevinkbloggare
Spelevinkbloggare
Du skämtar och driver med det mesta. Du har livlig fantasi och älskar att spetsa dina inlägg med överdrifter och rena osanningar. Din största passion är att göra dig lustig på andras bekostnad. Du har egentligen inget liv, men vill ändå ge sken av att du ständigt är på topp, alltid har nära till ett skratt och att din tillvaro är som Lustiga Huset.
How do you compare?
Take this test! | Tests from Testriffic


Blev helt klar med mitt projektarbete idag! Yippie! Har sett två till filmer på filmlistan! Yippie! Påsklov nästa vecka! Yippie! Jag har köpt en massa kläder utan att bli av med en massa pengar! Yippie! Djäkne DVDn är klar! Yippie! Har just fått en lön och får snart en till! Yippie! Det är påsklov nästa vecka! Yippie! Jag ligger inte sjukt långt efter med Kemilabbarna! Yippie! Våren är snart här! Yippie! Kanske ska köpa ett nytt objektiv snart! Yippie!

Tänkte dra ut med kameran på moderepotage längst drottiningatan snart. vem är på?

En underlig känsla...

... fick jag nyss när jag utanför hemmets port plockade lurarna ur öronen. Jag hade just gått och noterat hur det faktiskt var hagel och inte snö som hade fallit i Sumpan; Så är det ett brutalt fågelkvitter som ersätter Magnus Carlsson. Fågelkvittret har ju visserligen blivit till en vana de senaste veckorna, men ändå. Underligt, liksom.

BCQ och sommarlängtan

Igår kväll, alldeles innan jag slumrade in, fick jag en plötslig, värmande sommarkänsla inom mig. Den föddes till de imaginära tonerna av Bad Cash Quartets Midnight Prayer (som jag inte har någon aning om varför jag kom att tänka på). Videon visar en sån sommar som jag är sugen på - ett tjärn i en skog, svalkande vatten och heta vindar och så en badbrygga mitt i allt. Sen somnade jag.
 En liknande sommarkänsla finns för övrigt i den där gamla Mer-reklamen; Två vänner ligger soldäckade i en gammal eka på en stilla insjö.
Dessa heta sommardagar alltså. Jag har fantiserat om dem sedan i november - av någon anledningen är suget större än någonsin i år. Ett annat sätt att spendera dem på är på Skinnarviksberget; Medtag svalkande matsäck, snygga solglasögon, ett så litet antal klädesplagg som möjligt samt musik i form av förslagsvis Belle and Sebastian.

Hoppas inte växthuseffekten etc kommer att ta dessa lugna högsommardagar ifrån oss för alltid - då blir jag nog tvungen att ta livet av mig.
image329
(Tidigare har jag påstått att om jag måste se sommartorpet och Ernst mer så skulle jag bli tvungen att begå just nämnda dödssynd - men min längtan efter sommarn har nu blivit så stor att jag gladerligen skulle slå mig ner framför teven varje tisdag kl. 20.00 om jag fick vara ute och leka av mig resten av dygnen på obestämd plats i Sverige)

Sno Stilen - EazyE

image327
Det finns bara ett sätt att vandra runt på ett soligt södermalm i vår.

Tonerna i mitt liv

Igår var det kyligt i Midsommarkransen. En isande vind ven genom skyffet på den lilla kullen ovanför Zorbs Sällskap då vi riggade scenen. Kl var 5 och mörkret låg redan tätt, jag förstod med en suck att det inte är vår än. Det band jag ingår i heter för tillfället Harry Hermans Festorkester, det var det namnet vi landade vid på torsdagens genrep. Tidigare har vi hetat namn som "Ingen mans band" (men det var för vitsigt) och även den engelska versionen, "No mans band". Calle, den absolut mest stroppiga basisten jag nånsin täffat och tyckt om, menar att vi ska heta "Rapt in platic", men jag sa nej till den allt för tydliga kulturella aspekten han ville sätta på vår lilla samling.
Vi åt pizza och taggade. Alla hade konstiga hattar på sig, vi skulle nämligen ha vår första spelning på Midsommarkransens scen och folket började trilla in. Jag rökte tydligen ett helt cigg paket, för plötsligt var det nya paketet jag just köpt slut, antagligen för att jag var så nervös.

Att stå på scen och spela tillsammans med människor man älskar, musik vi själva skrivit inför människor vi kallar våra bästa vänner, våra bekanta och de andra som är här för det vill, är det absolut bästa jag har gjort! All nervositet försvann med jäger shoten och jag började spela, vi spela. Ett rus av glädje spreds sig från tårna och genom magen upp i huvet. Tonerna rann genom trådarna i min kropp, mitt fett dallra oh min bröst skumpa, jag hoppa och skratta. Jag blev så varm, mitt liv blev varmt för nu hade jag hittat en mening med det. Jag har gått omkring och halvdant stött mig fram i olika områden för att där hävda mig men min medelmåtta hade aldrig givit mig tillfredställelse. Musiken, har jag tänkt, är bara en liten del av mig, bara nått som jag gör ibland för att bli glad igen. Men nu inser jag att jag borde göra det ständigt, för jag borde ständigt vara glad.
 
Jag skiter i vad kritikerna säger eller de skeptiska vännerna som plötsligt anser sig viktiga nog att prata! Vad som sägs om mig och min musik må vara sant. Jag är inte bäst, jag kanske int ens är bra, jag kan inte spela gitarr, jag har ju aldrig haft nån som lärt mig, saxofonen må vara misshandlad av mig och mina slöa fingrar och min rävkäft, min sång är sprucken, mörk och okvinnlig, den passar bara till vissa områden, men allt detta är ju bara det som syns utåt. Det som sker bakom gitarrens kropp eller saxofonens guldkurva är något helt annat. Jag bygger en värld, ett liv, en ton och en melodi, jag bygger Molly. Jag blir så lycklig, så ofantligt lycklig, så hel och ren och så verklighetsfri.

Carl Gustaf - en låtsaskung av sverige

EN RIKTIG KUNG HADE ÄNDRAT SÅ DET STOD "KNUGEN" I ALLA SVENKSA ORDLISTOR OCH SETT TILL SÅ ATT DET VAR VI ANDRA SOM HADE FEL.

Ibland känns det som att allt skiter sig...

...men då kan man vara glad att man i alla fall inte är den här lilla krabaten:
image326

Eller Matt Damon (om man ska gilla den undre måste man nog kolla på den övre först):



Havssköldpaddor!

Jag såg en havsskölpadda, några andra i klassen såg en haj, jag badade med en barracuda och vår biologilektion idag gick ut på att snorkla vid ett korallrev. 
Det är mycket att berätt och jag vet inte var jag ska börja. Har en massa historier men ni vet inte vilka personerna är så det blir inte kul, vi har gjort en massa saker men det tar för lång tid att skriva... Räkna med mer eller mindre vulgära vykort inom en-två veckor i alla fall! St. Barths är sjukt, alla är jätterika och har jakter som liknar finnlandsfärjor... 




Kassaboken, uppföljaren

Min senaste grej för att bli en bättre människa är ju det här med att skriva ner allt jag köper. Efter att ha varit med fyra dagar i leken förutspår jag dock att jag snart kommer kasta in handduken.

Vad jag vet nu som jag inte skulle veta om jag inte fört kassabok:
Att jag spenderar enorma summor på take away-kaffe.
Att jag inte köper öl för riktigt så mycket pengar som jag trodde.
Att under fyra dagar har jag köpt två värda saker: 1.klippning 2.bakavala.
Summan av kardemumman: jag är dålig på att konsumera och borde inte ha pengar utan rikskuponger.

Så då var det försöket över, nu tänkte jag börja göra halvtimmes yoga-pass varje morron istället (nya iForm säger att det är ett bra kompliment för träning och hjälper en att bygga muskler och må bra och allt man kan önska sig i livet).

Puss och kram syns på stan!


Kassaboken

Jag har börjat med kassabok. Tidigare har jag drivit sjuukt mkt med Mollys kassaboksambitioner, men så satt man tydligen i ett glashus. Det är stört värt i alla fall, hur skulle jag annars ex kunnat gissa att jag under de två dagar jag fört kassabok gjort av med 103 kr på Waynes Götgatan? Ni borde alla börja.

St. Barths

Sadar, inga a, a eller o har inte, men det ska nog ga enda. Klockan ar halv tre och jag har precis atit lunch. Musslor ar asgott! Det ar sjukt varmt och jag har brant mig overallt.
 
Baten vi bor pa, jag bor i en fyramannahytt. det ar trangt och varmt.
image322
St. Martin. (kanske inte den basta bilden, men vafan


Min reseoutfit, lagom svettig efter 16 timmar i ett flygplan
tisha-Vintage
Shorts-Vintage
Clip-ons-Random optiker i Berra
Magvaska- Weekday
Sandaler- PRADA


Om man vill sova pa planet...


Dagens lärdom: Storlien

Idag berättade jag för min bror att jag börjat ta tillvara på att man lär sig något nytt varje dag, men inte kom på vad jag lärt mig hittils idag; Han kände sitt behov att hjälpa sin vilsna lillasyster varpå han kastade ur sig: "Storlien ligger på precis samma breddgrad som Östersund!" Har tyvärr inte orkat ta reda på sanningshalten i detta, MEN!- Dagens är det. Tack och adjö.

När jag ändå är igång...

...kan jag berätta att utifall det visar sig att jag behöver glasögon så tjingpaxar jag dom här:

image319

är dom inte underbara!

Och vill dom inte skeppas från USA så i andra han tjingpaxar jag alla raybans runda modeller (Ni hade fått bilder eller länkar om jag kunnat men det gick inte)

Sen om min chef skulle råka tredubbla min lön så åker jag och köper den hära skjortan:

image320

Hade glömt den här också.

HUR KUNDE JAG GLÖMMA MIN FAVORIT???
422278-318

kom på att jag hade fler "emil klipper i modetidningar"

422278-292422278-291422278-290

Für Elvira

Hardcore:
image304
Softcore:
image305

(båda bilderna från sartorialisten)

+lite läsning:
http://www.rodeo.net/agnes-b/2008/02/25/foersvinnande-kjolar-och-klackar/
http://www.conspicere.se/2008/03/01/forst/

+ på tal om annat vi pratade om idag:
http://hotbisexualmodel.blogspot.com/2008/02/balenciaga-aw-2008.html#comments

Och så lite konkreta exempel:


Även om det inte rikigt konkertiserar konceptet mellanår. Får fila lite mer på en bra förklaring.

skolka

Jag fick ett munspel i julklapp. Jag spelar på det hela tiden.
Jag kan alla visor, fråga mig så spelar jag.

Jag fick två gummisnoddar i munnen. Dom spänner hela tiden.
Jag ser ut som ett freak, fråga så visar jag.

Jag fick en uppgift i skolan. Jag läser Jane Eyre nu hela tiden.
Jag har det mycket bättre än henne, för jag skolkar!

Ja, det är tisdag mitt på dagen. Jag har sovit gått och lagat stekt ägg tillfrukost. Jag tog ut snoddarna ur munnen och åt ägget. Jag läste Jane Eyre samtidigt. Sen spela jag munspel och lite gitarr.
För en timma sen lite drygt skulle jag ha redovisat min religion men jag orkade inte. Och eftersom vi bor i lama Sverige kommer jag aldrig straffas för det. Det är fan soft.

Jag lyssnar på Leonard Cohen, och för första gången käner jag min inte som en gubbe när jag lyssnar. och eftersom solen skiner så låter han för första gången inte deppig. Alla hans låtar låter glada och alla toner rena så som blommorna på min gård. Jag måste gå ut, jag vill leva!

snart är det sommar hörni!

image303

puss

trettio grader varmt!

Sådär, live från St.Barths. Vi ankrade här vid ungefär halv sex, det är kanske vid halv elva i Sverige. Nu är klockan kvart i elva och jag står på däckshuset och lutar mig mot seglet och försöker snylta till mig internet från nått trådlöst nätverk från någon av lyxjakterna som ligger här. Vi flög sammanlagt tretton timma i lördags och var ganska trötta när vi landade på St. Martin ca halv fyra lokal tid. Dagen ägnades åt att packa upp och göra sig hemmastadda i hytterna. I går (söndag) Gick vi igenom säkerhetsrutiner och fick flytvästar och sånt, sen åkte vi iland och gick på stan. Alla ser ut som om de kommer från hiphopvideor med P-diddy. Stora, svarta och pårökta. Hur man än klär sig kommer man aldrig se lika hård ut. Det är iof skönt att komma till ett ställe där ingen klär sig i för små kläder eller tycker happy nation är det coolaste som finns. Skit samma jag orkar inte skriva mer. Snart kommer vykort.
Jag återkommer med bilder

Internskämt är inte så kul

image302
Men grejen är att det här godiset har varit epokavgörande i mitt liv (min iPod heter till och med Lilla Henri!!), och så springer jag in i det på värsta lilla jallalivset ute i Älvsjö! Så den är till er, Harry, Maksim, containern på Södras skolgård, och framför allt: sommaren 05!

Dagens lärdom: Det tysta caféet

En fenomenalt trevlig efterskolanpromenad med Hanna ledde idag mot Odenplan. Min mage var tom och skrek efter ett trevligt café med en god och billig macka, så vi började hålla utkik efter sådant. Så plötsligt stannade vi båda upp samtidigt utanför ett av Stadsbibblans annex. "Kaffe 15 kr, Latte 20", osv osv osv. Vi var sålda redan vid första raden och skyndade oss in. Vad som slog oss omedelbart var Tystnaden. Med samma intens som inne på Det Stora Biblioteket (eller valfri kyrka) sänkte den sig tungt över oss, sådär så att man knappt vågar andas. Vi insåg att det inte var läge för oss att sitta där med allt babbel som rörde sig över våra tungor, men ÅH SÅ SKÖNT! Härmed är det slut på äckligt 7-elevenkaffe inne på stadsis dagen innan Det Stora Provet (eller Mördarinlämningen för den delen) - NU KÖPER MAN SITT KAFFE INNE PÅ DETTA TREVLIGA ANNEX OCH SITTER DÄR ISTÄLLET! HURRA, HURRA, HURRA!

Vad gör du på torsdag?

image301

Ännu mera ångest.

Min lillebror (det blir mycket om bryshan nu) berättade vid middagen att en tjej i klassen under honom är gravid och att det har gått för långt för att man ska kunna göra abort. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAh, 14 år!!!! Fuck, tänk er att han en liten bebbe när man går i 8an (om man ränkar lite på det kommer hon ju i och för sig inte hinna klämma ut ungen innan hon börjar 9an men endå). Fan vad alla är sunkiga och skräpiga. Jag vill vara i fred i min medelklassbubbla och inte höra eller se en massa tragiskt skit som hör över- och underklassen till. Nu ska jag jobba och sedan kanske fila lite på mitt projektarbete som Lasse Flygar sågade idag. Eller så kollar jag på Hero som jag fick tillbaka av CF i skolan idag, go grabb det dära, så att viran kan få tillbaka den snart.

det börjar bli lite skvallerblogg över mina senaste inlägg. men det är allt jag orkar skriva. senare kanske det kommer något med lite substans. Men det blir nog om två veckor när projektarbetet är klart och jobbet har lugnat ned sig.

Ska passa på och göra lite reklam för "Festa för miljön" också på fredag. (kolla facebookeventet) Vem vill liktsom inte se HARRY HERMANS FEST ORKESTER.

Har man inte läst Hedi Slimanes Fotodagbok så ska man göra det omgående, om inte annat så för att se hur jäkla stora nippels Kate Moss har.

Lexdag

Jag har läxdag och håller på och skriver projektarbete, har hitlis hunnit ungefär 2-3 A4 vilket kanske inte låter så mycket men har man inte skrivt något längre än en labbrapport på 2 år en det en djäkla massa på en dag. Att ha fått låna lillebrorsans Ibook gör det i alla fall till ett vackert slit (och antagligen hade jag skrivit en sida mer vid det här laget om det inte vore för photoboth (stavning?!?)). Men det är inte mina läxor det här inlägget skulle handla om utan vad jag fick se på tunnelbanan igår.

Klockan är strax innan 12 och tåget består till största del av fulla ungdommar, påväg till eller från kvällens fest. i "4an" bredvid mig sitter en familj som ser rätt städad ut, pappan har kort hår, rosa skjorta och en välsittande kostym och rock, Dottern i 10årsåldern har på sig säsångens dunjacka, mamman har blonderad lite längre pagefrisyr och dyra skor, SOM HON SITTER OCH KRÄKS PÅ. För att hon är så full. Dottern ser ut som att hon knappt frattar vad som händer men fattar att hon vill till en annan planet, eller att mamman ska dö. Pappan sitter och håller upp mammans hår och ser ut som att det inte var första gången. Pappan (och dottern såklart) är spiknykter.

Först tänkte jag börja garva men sen fick jag ånget, fy fan vilken ångest jag fick. Tänk att behöva sitta med sin morsa på tunnelbanan när hon är så full så hon spyr på golvet, tänk att behöva spy inför sin 10åriga dotter för att man är så full. Fin och städad familj liktom, på tunnelbanan inför en massa full ungdommar som skrattar och snackar högljut om dom. Nä man måste fan lägga partyskorna på hyllan när man skaffar barn, eller i alla fall skaffa barnvakt om man ska bli så full att man spyr, eller i alla fall åka taxi så barnet slipper skämas inför andra, eller spy i en påse så andra slipper trampa i det. Faktiskt alltihopa.

Ett till steg mot att all min matlagning ska bedrivas i micron

Det började när jag försökte hitta ett nytt sätt att använda min just nu viktigaste basvara - sprutgrädden - men den håller faktiskt även för sig själv. Ärande medmänniskor: stört värt!
Varm choklad i micron.
Mjök
Kakao
Socker

Blanda. In i micron så det blir varmt. Jättemums, jättesnabbt.

Så var det ju det här med arkitektur

Det finns en plats norr om Stockholm, som jag passerar - så gott som varje dag. Med pendeltåget från Sumpan. Detta är en plats som lätt förbises, inte uppmärksammas. Sorgligt nog.

Vad jag försöker komma fram till är att den - i sitt sammanhang - snyggaste byggnaden i Stockholmsområdet är gamla Tomtebodaterminalen. Postenhuset. Betongklumpen. Det är stört estetiskt varje gång man passerar byggnaden, med bangården framför sig. Alla slags ljus förstärker, men min favorit är den kyliga höstmorgonen när solen står lågt och himlen är isig. Då parar sig postens blåa och gula färger, som fortfarande spatserar i områder, med himlen och solen, och sen det betonggrå och tråkrälsbruna som bara skimrar. ÅH SÅ FINT. En morgon när jag var påväg till skolan så stod mitt pendeltåg stilla i 40 minuter precis på rätt plats mellan Karlberg och Sumpan och jag blev ledsen när det började rulla igen trots min grova försening.

Hittade tyvärr inget foto från rätt vinkel (tågvinkeln), men ska försöka ordna ett själv. Så att ni förstår, liksom. Det är stort.

image300


Uppvaknanden

Aqua ville egentligen göra klubbmusik:

Det där är deras första singel. Var gick det fel? Var kom Aquascope in i bilden? Uppskattade Lene inte mitt trogna engagemang och genuina känsla för bandet? Var Barbie Girl-videon menad som samhällskritik? Spelade de in låten Candyman innan de fattat vilka som var deras fanbase (och videon efter)? Varför smiskar Rene Lene?:

(och fanns dt ngn som inte tyckte att Lenes första singel som solo It's Your Duty sög? - och då menar jag även alla som var med och födde fram uslingen) Det känns som jag levt i en illusion.

EMIL KLIPPER I MODETIDNINGAR DEL 4

BLANDADE BRA BILDER SOM INTE HANDLAR OM MODE
422278-296
Eller jo lite

EMIL KLIPPER I MODETIDNINGAR DEL 3: Mansmode

422278-295422278-294422278-293

DET HÄR MÅSTE NI HA PÅ ER KILLAR ANNARS KOMMER NI INTE IN PÅ RICHE

EMIL KLIPPER I MODETIDNINGAR DEL 2: KVINNOMODE

422278-298422278-297

JA, SÅ SKA NI KVINNOR KLÄ ER I ÅR ANNARS ÄR NI INTE ÖNSKVÄRDA.

EMIL KLIPPER I MODETIDNINGAR DEL 1

image288
LOUIE V har Gått från att frontas av Kanye och Pharell till Gamla Öststatsledare.

image289
Glöm allt jag kommer posta i kommande inlägg. Årets look är att klä ut sig till Galiano!

Rubrik

Klockan är kvart i tre. Om en och en halv timme kommer jag stå på Arlanda med min klass och invänta flighten som ska ta oss till Paris. Därifrån flyger vi med franskt inrikesflyg till St. Martin för att mönstra på M/S Älva. Just nu sitter jag framför datorn, på mitt golv står det en halvfull (eller halvtom) väska och en ryggsäck. Jag har inte packat klart... Jag har vetat tid och datum för den här resan i sex månader men ändå börjar jag packa fyra timmar innan jag måste lämna huset. Jag börjar se ett mönster i mitt liv. Än så länge har jag fått med det viktigaste, som pass, sjöfartsbok (typ ett pass men blått) kamera, böcker, pengar, bankkort, extraglasögon m.m. Det känns verkligen som jag har glömt något riktigt viktigt. Inte en känsla man vill ha klockan tre på natten när man har sovit i genomsnitt fyra timmar/natt den senaste veckan. Jag är iallafall inte bitter. 
Flera gånger den senaste tiden har jag fått höra saker i stil med "du ska få uppleva den roligaste resan i ditt liv" eller "det här kommer vara det roligaste du någonsin kommer göra." Hur deppig är inte tanken på att mitt liv antagligen peakar när jag är arton år? Betyder det här att kulmen är nådd och nu kan det bara bli sämre? j Och så är jag ag är så jävla stressad över det faktum att alla jag älskar är kvar i Sverige och att jag kommer missa fett mycket under tiden jag är borta. 
Samtidigt vill jag tänka; ta dig i kragen nu, du ska till västindien och glassa i elva veckor. Men jag har nog inte fattat hela den här grejen än, min hjärna kan inte få in den informationen. Västindien liksom, det är ju på andra sidan jorden. 


Dagens lärdom: Toulouse-Lautrec

Min dag har framförallt handlat om Toulouse-Lautrec. Jag har lärt mig en hel del om den mannen genom Nationalmuseums utställning, so here's the facts (som di säger i amerikat)

-Född 1864, död 1901
-Henri de Toulouse-Lautrec var en extremt klen gosse, och som tonåring bröt han benen så illa att dom slutade växa, därav hans extrema korthet (typ 150 cm)
-Flyttade tidigt till Paris för konststudier, drogs snabbt in i och inspirerades av natt/nöjeslivet och prostitutionen (både köpa tjänsterna men även bli vän med damerna då han kände igen sig i deras utanförskap (han var ju kryppling som sagt))
-Slog igenom stort med en affish för den då relativt nyöppnade kabarén Moulin Rouge 1890, och folk förfärades och förundrades över hur avslöjande den var, med tidens mått mätt.

Hursomhaver, utställningen är fantastisk och rekomenderas till alla som har minsta intresse i storslagna målningar, såna som gör att man fortfarande romantiserar Paris som en extravagant, romantisk men ändå lite smutsig stad.
Lustigt nog föll tanken ofta till popkonsten när man betraktade hans verk; Vilket i och för sig inte är underligt då han i många fall arbetade med just affischer. Men ändå, han måste vart en stor inspiration för Andy o co.

Och här lite bilder:





Och så till sist; Konstnären själv, Henri de Toulouse-Lautrec (APPLÅDER!)

image282

Dataspel

Trodde aldrig det skulle komma nåt bra ur min brors dataspelsberoende men nu har han köpt GutiarrHero och har min välsignelse!

HURRA FÖR BRORSAN!

HURRA FÖR GUTARHERO!

HURRA FÖR DATORSPEL!

Dagens lärdom: Allmänna Änke & Pupillkassan

En långtgående tradition i denna bloggs historia är att dra upp "Dagens-", och jag tänkte nu sparka igång ett nytt race; Dagens lärdom. Kort och koncist. Jag tror stenhårt på principen att man faktiskt lär sig något nytt varje dag, och nu ska jag försöka bevisa detta för mig själv genom att varje dag skriva en rad eller tre om detta.

Idag har jag lärt mig om Allmänna Änke & Pupillkassan. Det är världens äldsta personförsäkringsbolag grundat typ 1773, och de försäkrar bara rika knösar och VD:ar, det är väldigt selektiva i sitt urval. Pupill betyder inte pupill som i pupill i det här sammanhangen, utan är en försvenskning av engelskans pupil, som i det här fallet inte betyder elev utan omyndig; Altlså ett försäkringsbolag för omyndiga och änkor när dessa högs satta knösar dör. NÅVÄL - min far, som just förtäljte historian om detta anrika bolag, flikade in med att de sponsrar Hammarby. Detta säger han samtidigt som vi hör skitsura, aspackade hammarbysupportrar stå och vråla nere på Rosenlundsgatan. Hammarby-söderkisar-vråligaochpackade passar inte ihop med vad detta bolag står för.

Hmmmmmmmmmmmmmm. Kunskap för kunskapens skull. Ses sen, antenn.

Andra bloggar

En av mina ambitioner med den här bloggen förutom världsheravälde och enorm popularitet var ju att revulotionera modet. Än så länge har det väll blivit typ 2 lite sladdriga analyser och ett gäng "dagens skrev". Anledningar och åtgärdsprogram:

Problem 1: Det har känns för krångligt och jobbigt.
Lösning: Skärpning

Problem 2: Det har kännts pinsamt och löjligt.
Lösning: Elviras inlägg från igårkväll (letade upp en chili i skolan idag och läste glatt sidan flera gånger).

Problem 3: Det känns som att allt redan skrivits någon annan stans.
Lösning: Att länka till mina 4 favoriter innom modebloggandet så ni kan klicka er direkt dit och slipper läsa skiten flera gånger. Om det är något som behövs grävas i lite extra så kommer jag bock skriva om det här.

Stilstudion
För ett tag sedan ploppade det upp ett gäng nya bloggar på internet. Det var herrbloggar som dissade "dagens outfits" och skrev snobbigt om mode för riktiga gentlemen. Efter några veckor så insåg skribenterna att skräddade kostymer och modebloggar inte hörde ihop och alla pangslutade med att skriva. Utom Roland-Philippe Kretzschmar, håll ut!
(shit det där känndes korny att skriva)

Sartorialist
Internets bästa inspirationsklälla.

Fashion Addict Diary
På nåt sätt så känner man sig så ball när man läser den.

Feber - modebloggarna
Visst är det riktiga skitbloggar allihopa. Men dom har ett sjukt bra flöde på modenyheter och vem vågar missa något sånt.

Lägger till dom tre översta som "länkar" och reserverar mig för att det säkert finns en hel massa livsnödvändiga modebloggar som inte listas med här.

CF tar med din film till skolan imorgon elvira!


Man kan träna på högskoleprovets orddel på den här hemsidan.

Någon som vill ut och leka outfitleken på fredag med mig?

Filosofi om dagsaktuellt ämne för mig

Idag hände ngt jag aldrig trodde skulle hända. Jag rev ut två citat ur Chili (allas vår varför-läser-jag-den-här?-den-är-ju-inte-bra-tidning).
Det var ett repotage om att bli vuxen, och frågan var vad man skulle ha velat veta när man var 20:

- Mitt svar blir från en gammal egyptisk fabel: "This too shall pass. Och egentligen är det bara ett sätt att säga "Vem fan bryr sig om 100 år?". Sånt hade man lite för dålig koll på när man var 20. (Fredrik Wikingsson, 32, programledare)

- Att det är bättre att lägga sin energi på att njuta av livet är på att oroa sig, erfarenheten har visat mig att det ALLTID ordnar sig. Dessutom blir livet bara bättre för varje år som går; man slutar bry sig om vad andra tycker och man slutar ha komplex för skitsaker, det hade hade jag gärna insett redan tidigare. (Andrea Reuter, programledare Filmkrönikan)

Blandat

Idag var det första skoldagen på mer än en vecka och det sög jue. Fan vad skoltrött man kan vara. Enda räddningen är cáfis med kaffet och Harry och Lisas kram på lunchen.

Sedan skulle jag köpa ett par nya röda strumpor på väg till jobbet. men det gick ju så klart inte att hitta för under 120 spänn vilket känns lite väl dryt för något man har hål på 2 månader senare. Att åhlens hade slut på moleskine kalendrar gjorde inte shoppingrundan mer lyckad.

Dessutom har ett impulsbesök på indiska fått mig att börja fundera på om det är OK att gå runt i kvinnokläder. Och ett kort besök på Weekdaybutiken gav mig bara lust att köpa en vit stadium tshirt och glömma allt vad mode heter.

Lyckan när jag kom till bagarmossens centrum över att Bepes cafe hade hängt ut en skylt där det stod "Nu vi har Espressomaskin också" förbyttes snabbt till sorg när jag såg att Jalla livs hade flyttat till en större, mer komerisell, lokal.

Men ljuset i tunneln är att förutom mitt jobb jag har nu så ska jag få jobba på en velourutförsäljning nästa vecka och käna pengar vilket gör att jag har råd att ta studenten, köpa kameraprylar, åka på festivaler i sommar och köpa röda strumpor för 120 kr. Lycka kan fås för pengar.

Ciggisar

Man inser att man utvecklat ett beroende när man sitter ensam framför datorn en tisdagskväll och känner sig så djävla röksugen. Gonatt!

Den sista ursäkten innan det är dags att ta tag i studierna är YOUTUBE

OK, alla har väl sett det här redan... 
MEN SKIT SAMMA FÖR DET ÄR SÅ JÄVLA ROLIGT!


Ray Charles är bäst, så jävla genuin. Eller Bruce Springsteen för att han låter som han bajsar på sig.



Det är kul för hon är skåning

hahahahaha

Schweiz 2

Ett annat sätt att beskriva kortfattat är att använda bilder:

image271
Drogliberalt land.


image272
Berg och sjöar och folk som kollar på berg och dåligt väder.

image273
Och så samma sak en gång till.

image274
Gamla hus och famlij och släkt.

image275
Gullkusin

image277
Svan

Feedbacktrappan.

Tänkte snart skriva lite om mode men först så ville jag bara införa begreppet Feedbacktrappan för er så kanske ni får en lite större förståelse.

Utklipp från random hemsida:

Det finns flera sätt att reagera på feedback. Sättet vi agerar på när vi tar emot feedback avgörs av vår mognad. Feedbacktrappan beskriver fyra olika nivåer:

 ? Förkasta

? Försvara

? Förklara

? Förändra

Det stod jättekorkade förklaringar till varje nivå. Jag tror att ni fattar.

Schweiz

Glömde berätta det innan jag åkte men anledningen till att jag inte skrivit något under lovet är att jag har varit i det förlovade landet Schweiz. Inte för att åka skidor utan för att hälsa på släkten. Vi skippar släktgrejen det va mysigt och så alla skämmer bort varandras barn och är jätteartiga och grinar när man ska åka hem, ni vet grejen. Vi ska snacka om Schweiz nu och jag tänkte göra det enket och köra 3 positiva och 3 negativa grejer med Schweiz:

Positiva:

1. Politiken.
Landet är ett edsförbund av 23 kantoner som alla är självstyrande med egna lagar och att alla politiska beslut avgörs av folkomröstningar en gång i månaden och att poliktikerna bara ska verkställa och att landet inte har någon politisk ledare utan bara ett råd som styr administrationen och aliansfriheten känns så himla soft att man fort glömmer att den sista kantonen som fick kvinnlig rösträtt fick det 94 (nationella folkomröstningar fick kvinnlig rösträtt 74). + Bonuspoäng för att varje kanton har en egen poliskår och man får inte följa förbrytare över kantongräserna.

2. Osten och Chokladen.
Motivering överflödig.

3. Gammalmodigheten.
Man har huvudkontor för några av väldens modernaste företag men ändå kan man bara köpa inhemst kött i matvarubutikerna, i leksaktbutikerna finns det bara träleksaker, böcker och merklinjärnvägar (helt sant vi kollade 5 stycken och inget plast), landets 4de största stad har inget McDonalds, nästan hela befolkningen bor på landbyggden och pendlar in till stan för att jobba (med tåg, nästan inga har bil), vanligt folk betalar dubbla
priset för osten om kossan har betat på 200 m högre höjd och läkarna ordinerar fjällrehab och fänkål mot alla åkommor.


Negativa:

1. Kaffet.
Kan det vara så jävla svårt att servera en ordentlig cappucino utan grädde på.

2. Språken.
Visst är det ballt att kunna Franska, tyska, italienska och det där blandspråket men inte en djävul kunde ju engelska.

3. Modet.
Fast trost att det inte bara var omodernt utan direkt tacky så gjorde jag nog årets köp i och med en smutsrosa paisley manchesterskjorta.

------------------------

Det första jag läser när jag kommer hem är en textruta i ena hörnet av Metros förstasida, där står det

"Bloggarna är de nya Proletärerna"

Jaha, trevligt att man finns i spetsen och står på barikaderna.
Lite längre in i tidningen berättar herrblaskan Cafés moderedaktör att Jeans är helute, vem fan tror han att han är?


Jag kan dessutom berätta att jag lyckades knycka 7 modetidningar på Flygplatsen, tyvärr är alla på tyska men jag tänkte klippa lite ikväll, sedan scana och photoshopa imorgon så blir det modebildkollage imorgon, yippie!

Sedan har jag köpt körsbärsbrännvin också! tralalalalá!

M/S Båt

Eftersom jag för tillfället inte har något annat att prata om än min stundande kryssning i Karibien tänkte jag visa hur båten ser ut:
image270
Den heter Älva och är den stora i mitten, med tre master. Den användes som handelsfartyg på Östersjön tills kaptenen kom på att du tjänar fan så mycket mer när du skjutsar runt skolungar, och så är det soft att vara i Karibien liksom.

BADA

Igår blev jag hämtad av Dangler i hans bil utanför Sirap där jag brunchat med Lina och hennes kille Samuel. Vi begav oss ut till Hellas med Igor och Alex för att filma film.
Jag hade kvällen innan total taggat gått med på att dra min första bastu+utomhusbad, för konstens skull. Ville balla mig för Igor, och om Kereklidis också skulle satsa var det ju tvunget alldeles rätt. När vi väl stod där vid vattnet och jag frös som ett djur redan i ytterkläder (modenot: i pappas Fifth avenue-jacka som jag älskar väldig väldig mycket och glassade i när han var ur stan) grät jag inombords. Men jag kunde inte fega ur nu, så stålsatt smet jag in i kvinnobastun och la mig allra högst upp tills det började flimra framför ögonen och jag var så stört jävla varm som jag aldrig varit förut. Jag klev i de enorma bikinitrosorna jag råkat få med mig och stegade ut i vintern, bland alla de nakna männen som satt och chillade utanför bastuhuset. Men! Inget kändes som jag trott: när marsvinden ven var det som om en mjuk sommarbris smekte min kropp. Väl i vattnet kändes det som ett kallt junibad. Till och med när vi flugit upp igen var det soft, stod och blickade ut över fjärden och alla de nakna gubbarna som ville småprata lite, vilket självfallet både var läskigt och lite eggande. Det var som om jag var helt pånyttfödd, och när jag kilade in i bastun igen accepterades jag av den övriga kvinnoflocken som började prata med mig och allt var så sjukt värt!
M.a.o vänner: JAG ÄR FRÄLST!

varför trodde jag att hon var vit?

image269
Varför trodde jag att hon var vit? Är det någon undermedveten känsla, ett hopp om att vita människor ÄR lika coola som svarta? Eller kanske är det för att jag alltid blandat ihop henne med Cidy Lauper, och varför i härrejusesnamn gör jag det? Jag antar att jag helt enkelt är för dum för att veta bättre- jag är för vit helt enkelt!


frisyrer på en som aldrig klippt sig


festivalfrilla 

sommaraffro
 
min transaperiod
 
brunett
 
canserhuckle
 
hänga på stan-frisyren

om-jag-skakar-riktigt-snabbt-ser-du-inte-hur-full-jag-är-frisyren

Att ge upp lördagsklubbandet

Ikväll är det lördag och klockan är drygt 10. Mina vänner är hemma hos Molly för häng, jag är hemma med min syster för film. Så jävla rätt! Senaste veckan har vi gått ut söndag-onsdag, och imorgon är det Patriks visning vilket blir en berusad njutning för ögat och andra sinnen.

Nå. Jag var på promenad genom Sundbyberg med min syster när vi insåg att det var movienight - inne på filmbutiken sålde de fyra filmer/100 kr. Jag och mitt spenderande själv kunde givetvis inte hålla i min nystrukna hundring, men jag hittade bara två filmer jag ville ha; 
  och Darklands (som jag fick för mig var bra för jag kände igen namnet men nu kom jag på att det ju var Jesus and Mary Chains-skivan jag tänkte på. Intressant)

Sen kom min syrra på att vi borde kolla på Pianisten (jag sa VI TAR EN MED NÅN HUNK - hon kunde inte valt bättre (Adrien Brody grrrrrrrrrrrrrrrrr)).

Godnatt.

SMS-manifestet

Hur mogen känner man sig inte när man sitter hemma med två väninnor en fredagkväll och talar om misslyckade förhållanden?
Det här med misslyckade förhållanden leder osökt in på nya fräscha spirande förhållanden. Vilket osökt leder in på den kritiska sms-perioden som varje förhållande - funktionellt likväl som dysfunktionellt - föregås av. Detta glider i sin tur utan tvekan in på "hur ser mobilinkorgen ut egentligen?":

I Elviras mobil:

Tite, 01.53: Fista XXX!
Elvira,10.13 : Jag är en sköka, Tite, en sköka!
Tite, 11.31: Så du fistade honom?
Elvira, 11.40: Ja, man skulle faktiskt kunna säga att jag fistade honom.

Emil, 01.34: 16 fulla falskor vin.
(vilket är skitångestladdat eftersom alla kräktes som hundar. Propotionerna var 6:16)

I Tites mobil:

Elvira 16.13: Han glider fram till mig på kontoret och undrar om jag är Elvira, jag smeker mina styva bröstvårtor och säger att ja det är jag, han säger att jag ska snacka med dig, jag biter mig i mina pulserande läppar och säger att det ska jag göra. SEX IS ON!

Emanuel, 15.33: Tänk på det här om du vill må obe ett slag: paper cut över ögat, rakt över iris. Det är som ett kedjebrev; kan inte sluta tänka på det fören jag skickatre vidare

Lisen, 11.13: Humlan är död! Rest in peace, tjockis.
(Lisen mormors hund är död)

Kelly, 22.54: Jag gillar inte medlvid veckaeller ja.g vet inte. Jag är på bio. Piaki jag dricker ne ivan dag christoffedr .Jag till träffa fig. När är du hemma! Hahahahahahahäri ;@
(Kelly har druckit vin och tittar på Simpsonsfilmen)

I Karins mobil:


Clara, 10.33: Karin ring när du vaknat till min mobil jag är redan hos harry

Elvira, 20.52: Åhherremingudihöjden detta är så sexigt!
(vem trodde att man skulle säga det om facebook-mess?)

Mamma, 16.11: Kom du ihåg korven?
(HAHAHAHAHAHAHAAAAHHA! stämningen bland bloggarna börjar bli alltmer förpubertal)

Lillasyster, 17.04: Haha, vi ska äta på Little Persia!

Elvira, 00.06: Jag är på Laroy. Skjut mig. Flygbuss halv fem imorron. Hur är Stash?

Igor, 17.52: Bygger lego, har tv men inte mtv. Kuk. Älskar dig!
(han hade sagt kvällen innan att han fått en nyfrälsning av Daft Punk. Dagen efter - söndag - segade Karin framför MTV, då kommer Daft Punk Top 10 och Karin ser ett upplysande sms som sin plikt. Detta är svaret)

16-årig jobbarkompis, 21.10: Ring mig imån vitty när du vaknar, ja er lite dragen, så ring mig när du vaknar när du går upp , tack , puss puss

RSS 2.0